На Чернігівщині збирають кошерну пшеницю, для випікання релігійного хлібу в Ізраїлі

В Ясенівці Городнянського району, під пильним наглядом ізраїльтян, йде збір кошерної пшениці, з якої в Ізраїлі будуть випікати - мацу (релігійний хліб ізраїльтян), - повідомляє UA:Чернігів.

"В Ізраїлі не росте така спельта (пшениця) на мацу. Тут вона здорова, смачна і лабораторні показники хороші. Два роки тому я купував небагато для експерименту і все пройшло добре. Тому зараз хочу взяти велику партію. Я - першовідкривач у налагодженні таких контактів з Україною - закуповую зерно, роблю на своєму млині борошно і виготовляю мацу. Це вперше в Ізраїлі. Раніше привозили вже готову мацу з Америки та Англії", - розповів підприємець з Ізраїлю - Асаф Нов.

Ізраїльські замовники повністю задоволені вирощуванням, підготовкою техніки до збору врожаю на Чернігівщині, адже збір кошерної пшениці дуже складна і кропітка праця.

Асаф Нов зазначив, що обрав підприємство в Ясенівці, через те, що тут спеціалізація на органічному виробницвті, без застосвуаннябудь-яких хімікатів.

Всього буде зібрано 44 т органічної пшениці, після чого, транзитом через Одесу, відправлять морем в ізраїльське місто Хайфу.