Послаблення карантинних обмежень зовсім не означає, що все повертається до того режиму, який існував до середини березня. Масковий режим у громадських місцях, соціальне дистанціювання та дезінфекція – обов’язкові, як і раніше.
Міністерство охорони здоров’я оприлюднило тимчасове розпорядження, яке містить перелік вимог до закладів громадського харчування. Лише з дотриманням цих умов заклади зможуть приймати відвідувачів з 11 травня. Нагадаємо, поки що дозволені ліше літні майданчики.
• Проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вищою за 37,2 градуса, такого співробітника не можна допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань.
• Обслуговування в громадському харчуванні дозволяється тільки на винос за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба. У такому разі між столами повинна бути відстань 1,5 м, а за кожним з них може розміщуватися одна або дві людини.
• На вході необхідно розмістити антисептики.
• Адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо запобігання чергам.
• Меню має розташовуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна.
• Замовлення видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі.
• Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.
• Людей з групи ризику необхідно тимчасово усунути від роботи в громадському харчуванні.
• Перед і після відкриття, а також що дві години приміщення треба обробляти мийними та дезінфекційними засобами.
• Місце проведення розрахунку повинно бути обладнано пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.