Із продуктів харчування найбільше за минулий рік на споживчому ринку області зросли ціни на цукор та яйця (на 54,6% та 35,5% відповідно).
Про це повідомляє Головне управління статистики в Чернігівській області.
Від 11 до 22,2% стали дорожчими: макаронні вироби, олія соняшникова, продукти переробки зернових. На 2,1–8,3% зросли ціни на безалкогольні напої, сири, кисломолочну продукцію, рис, хліб, яловичину, фрукти.
В той же час протягом 2020-го року овочі стали дешевшими на 11,3%, сало – на 10,6%, м'ясо птиці – на 5,8%, свинина – на 4,5%.
Тютюнові виробиподорожчали на 20,3%.
Ціни або ж тарифи на природний газ збільшилися на 61,1%.
Проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті став дорожчим на 1,7%, в той час коли паливо та мастила знизилися в ціні на 17,7%.
Вартість місцевого телефонного зв'язкузросла на 17%, поштових послуг – на 12,5%, інтернету – на 11,6%.
Нагадаємо, що за розрахунками Держстату, показник рівня інфляції за минулий рік на Чернігівщині становив 105,2%, в Україні – 105%.