Картопляний пиріг з беконом – проста та поживна страва. Присвячується усім любителям картопляних страв. Такий пиріг добре смакує і гарячим, і холодним. А подавати його добре з грибним соусом, густою сметаною або й просто з кефіром.
- Картопляний пиріг з беконом – інгредієнти
- Картопля – 6 великих (приблизно 1,5 кг)
- Цибуля – 2 шт.
- Яйця – 2 великих
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Копчений бекон (шпондер) – 200 г
- Часник – 1–2 зубчики
- Сіль, перець
- Мускатний горіх – щіпка
- Жир, панірувальні сухарі – для форми
Цибулю чистимо, дрібно ріжемо.
Бекон нарізуємо кубиками, обсмажуємо на сковороді, до обсмаженого бекону додаємо цибулю, смажимо до золотистого кольору.
Часник дрібно січемо, додаємо до цибулі з беконом. Просмажуємо ще хвильку, вимикаємо газ, залишаємо до охолодження.
Картоплю чистимо, тремо на дрібну тертку, зливаємо зайвий сік, додаємо крохмаль, яйця, смажений бекон з цибулею. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх, добре вимішуємо.
Форму (d=24) змащуємо маслом та добре притрушуємо сухарями, викладаємо «тісто», вирівнюємо.
Випікаємо при температурі 190 градусів близько 1,5 години. Смачного!