Традиційна страва Близького Сходу – салат Фаттуш, який неабияк популярний у Лівані. Варіацій цієї страви існує чимало. Сьогодні ми пропонуємо приготувати східний салат Фаттуш з помідорами та спаржею.
Хліб серед інгредієнтів салату – не така вже й дивина. Зрештою класичний «Цезар» також не обходиться без сухариків. Рецепт приготування східного салату Фаттуш з помідорами та спаржею теж потребує хліба, але це зовсім інший кулінарний досвід, який сподобається як тим, хто готує страву, так і тим, хто нею смакує.
Інгредієнти- Лаваш грузинський – 1 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Часник – 1 зубок.
- Помідор – 1 шт.
- Спаржа – 8–10 пагонів.
- Сумах – 1/4 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
Підготуємо усі інгредієнти салату Фаттуш з помідорами та спаржею. Спочатку злегка підсушимо лаваш у духовці. Потрібен саме грузинський – той, що більше схожий на хліб, а не тонкі листки вірменського лавашу. Мають вийти не сухарики, а просто трішки підсушений хліб.
На сковорідці приблизно 1–1,5 хвилини смажимо на маленькому вогні дрібно порізаний часник в оливковій олії, поки він не стане напівпрозорим. Будьте обережні, щоб не спалити його.
Додаємо на сковороду нарізаний кубиками помідор і продовжуємо готувати на середньому вогні ще 1 хвилину.
Стебла спаржі миємо, обрізуємо нижню загрубілу частину, нарізаємо діагонально на шматки довжиною близько 1,5–2 см. Додаємо їх на сковороду і готуємо ще 1 хвилину.
Приправляємо східний салат Фаттуш з помідорами та спаржею, сумахом, сіллю і перцем. Додаємо підсушені невеликі шматочки лаваша і тушкуємо усе це 1–2 хвилини лаваш не вбере усі соки та аромати.
Подаємо східний салат Фаттуш з помідорами та спаржею теплим, покропивши його вже на тарілці лимонним соком. Смачного!