Гострий мексиканський суп з квасолею

Мексиканський суп – чудова можливість включити у свій раціон більше бобових. До такого супу ви можете додати різні види квасолі чи нут. Смакуватиме добре, тому сміливо експериментуйте! Але пам’ятайте, що бобові варто попередньо замочити. А ще суп вийде більш поживним, якщо його зварити на м’ясному бульйоні.

Інгредієнти:

  • 200 г червоної квасолі
  • 20 мл оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червона цибуля
  • 1/2 перцю чилі
  • 300 г томатів пелаті (або свіжих томатів)
  • 2 дрібки кмину
  • 1 зелений солодкий перець
  • 200 г кукурудзи (заморожених зерен)
  • 1 пучок кінзи
  • сік 1 лайма
  • сіль до смаку


Приготування:


Помістіть 200 г квасолі у глибоку миску, залийте водою та залишіть на ніч замочуватися. Зранку воду злийте і промийте квасолю.

Очистіть цибулину та 2 зубчики часнику. Половину перцю чилі розріжте, видаліть насіння. Далі все подрібніть.

У каструлю з товстим дном налийте 20 мл оливкової олії та обсмажте протягом 5 хвилин цибулю, часник і перець чилі, постійно перемішуючи.

Додайте у каструлю 1 літр води, 300 г попередньо подрібнених томатів, замочену квасолю, 2 дрібки кмину, доведіть суміш до кипіння та варіть на маленькому вогні 30 хвилин.

Додайте 200 г кукурудзи, порізаний кубиками зелений солодкий перець, сіль до смаку і варіть ще протягом 5-7 хвилин.

Коли суп буде готовий, всипте у каструлю подрібнену зелень кінзи та влийте сік з одного лайму.

Смачного!