Фаршироване апельсинами філе індички можна готувати, як для сімейної вечері, так і до святкового столу. Страва виходить ароматною та соковитою, завдяки цитрусам. Хорошим доповненням є соус, котрий придає м’ясу пікантності. На гарнір можна подати запечені овочі або страви з картоплі.
Інгредієнти:
- філе індички – 4 шт.
- апельсин – 1 шт.
- олія – для обсмажування.
- сіль, перець чорний мелений – до смаку.
- апельсин – 0,5 шт.
- вода – 1 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
- вино червоне – 70 мл.
Приготування:
Філе індички добре промиваємо, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Натираємо сіллю і перцем. Апельсин промиваємо, розрізуємо кружальцями завтовшки 1 см. Очищуємо від шкірки і видаляємо кісточки. Нарізаний апельсин викладаємо у центр кожної грудки ( по 1 шт.). Загортаємо "конвертиком".
Якщо апельсин залишився, нарізуємо кубиками. Викладаємо у ємкість, додаємо цукор, воду і вино. Варимо на середньому вогні, поки соус не загусне.
У сковороді розігріваємо олію. Кладемо грудки "швом" вниз, обсмажуємо протягом 4 хв. Перевертаємо і обсмажуємо ще 4 хв. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 2-3 хв. до готовності.
До столу подаємо готове філе індички, фаршироване апельсинами, поливши соусом, а можна соус подати окремо в соуснику.
Смачного!