Підлива з м'яса підійде до будь-якого гарніру. Можна приготувати кашу з круп, картопляне пюре або макарони. Будь-якого гарніру така підлива надасть прекрасного смаку.
Інгредієнти
- Яловичина - 900 г
- Вода - 4 ст.
- Цукор
- Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
- Соус томатний - 1-2 ст. л.
- Борошно - 2 ст. л.
- Смалець (або кулінарний жир, топлене чи вершкове масло) - 2 ст. л.
- Бульйон - 3 ополоники
- Спеції (сіль, чорний перець, перець горошком, лавровий лист) - за смаком
- Олія рослинна
Приготування
М'ясо нарізати невеликими шматочками. На сковороді на рослинній олії швидко обсмажити яловичину до рум'яної скоринки. Перекласти м'ясо в посуд для тушкування з товстим дном.
У тій же олії пасерувати цибулю, посипавши злегка цукром. Додати цибулю до м'яса. Добре поперчити, влити 4-5 склянки води. Томити на невеликому вогні приблизно 40 хвилин.
Окремо на сковороді розтопити жир, всипати борошно й смажити, помішуючи, до потемніння маси.
Після того, як борошно обсмажили, відразу влити з каструлі 3 ополоники бульйону й швидко розмішати лопаткою до утворення однорідної маси. Додати отриманий соус до м'яса, перемішати. Потім покласти лавровий лист, перець горошком, томатний соус і посолити. І томити на невеликому вогні, помішуючи, ще 20-30 хвилин.
Смачного!