Пропонуємо рецепт смачної шарлотки з яблуками, що готується без яєць – спеціально для тих, хто дотримується посту, але любить випічку.
Інгредієнти
- вода – 250 гр
- цукор – 250 гр
- сіль – 1/4 ч.л.
- борошно – 400 гр
- сік лимонний – 3 ст.л. (1 ст.л. в тісто + 2 ст.л. в глазур).
- розпушувач тіста – 2 ч.л.
- олія – 100 гр
- яблуко – 3 штуки (великих соковитих плоди).
- цедра – з 1 лимона.
- ванілін (за смаком).
- цукрова пудра – 75 гр
Приготування
У воді розчинити цукор і сіль, влити рослинне масло.
Додати сік лимона і ванілін.
Всипати борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності.
Яблука очистити від шкірки, нарізати шматочками.
Кожну порізану порцію відразу вмішувати в тісто, щоб яблука не потемніли.
Додати цедру лимона, перемішати.
Тісто викласти в форму, випікати при 180 градусів С близько години до сухої палички.
Для глазурі: змішати решту соку лимона і цукрову пудру.
Глазур готуйте безпосередньо перед нанесенням на шарлотку.
Готову шарлотку вийняти з форми, остудити, полити глазур’ю.
Шарлотка готова! Смачного!