Суботній рецепт: полуничний тірамісу

Цієї літньої суботи пропонуємо вам приготувати полуничний тірамісу. В перекладі з італійської “Tiramisu” означає “Підіймай мене вгору”. І справді, куштуючи цей десерт підіймаєшся до небес від його легкості та ніжності.


Інгредієнти:

  • нежирний сир – 250 гр
  • маскарпоне – 200 гр
  • натуральний йогурт – 300 мл
  • полуниця (свіжа або заморожена) – 500 гр
  • бісквітне печеня – 12 штук
  • вершки – 200 мл
  • білий шоколад – 200 гр
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • цукор – 50 гр


Приготування

Спочатку приготуємо ягідний соус. Для цього 300 г полуниці посипаємо ванільним цукром і готуємо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Даємо вистигти.

Нежирний сир змішуємо з маскарпоне, додаємо туди натуральний йогурт, цукор і перемішуємо до одержання однорідної маси.

Половину отриманого сирного крему викладаємо в прямокутну скляну форму.

На крем викладаємо шар бісквітного печеня (12 шт).

Накриваємо печеня сирним кремом, що залишився.

Полити все полуничним соусом.

Вершки збити міксером до утворення піни.

Шоколад потерти на тертці.

Прикрасити тірамісу збитими вершками, білим шоколадом та рештою полуниці.

Перед подачею на стіл охолодити.

Смачного!