Суботній рецепт: запіканка "Красуня"

Запіканка «Красуня» швидка у приготуванні, тому якщо гості неочікувано з’явилися на порозі – ця запіканка прекрасний варіант, щоб їх почастувати, адже для виготовлення цього кулінарного шедевру потрібно всього лише 30-35 хв.

Інгредієнти:
  • Капуста цвітна – 500 г.
  • Помідори – 2 шт. (можна використати у власному соці).
  • Сметана – 250 г.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля велика – 2 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Масло для змащування форми.
  • Олія для смаження.
  • Зелень для прикрашання.

Процес приготування запіканки «Красуня» складається з 6 етапів. Отож, перша дія – цвітну капусту потрібно помити та розділити на невеликі суцвіття. Закип’ятити воду, посолити, помістити туди капусту та варити протягом 3-5 хвилин. Коли капуста буде готова, її потрібно зцідити.

Наступний крок: варені яйця та твердий сир потрібно натерти, а помідорчики обпарити кип’ятком, зняти з них шкірку і мілко нарізати. Для того, щоб не кип’ятити воду для помідорів, можна помістити їх на 30-40 секунд у каструлю де вариться капуста – зекономите час!

Настав час приготувати нашу заправку для запіканки «Красуня». В миску помістіть нарізані помідори, яйця та сир, за смаком додайте сіль і перець, влийте сметану та добре перемішайте соус.

Тепер потрібно дрібно нарізати цибулю та натерти моркву. На розігріту сковорідку налийте олії та помістіть туди овочі. Обжарюйте до появи золотистого кольору.

Форму для випікання змастіть маслом. На дно форми викладіть цвітну капусту, зверху рівномірно помістіть смажену моркву та цибулю і все це залийте нашим смачним соусом.

Духовку для випікання запіканки «Красуня» потрібно розігріти до 180 градусів. Форму помістити в духовку та випікати 15-20 хв. Ви зрозумієте, що запіканка готова, коли кухню заповнить неповторний аромат страви. Готову запіканку вийняти з форми, доповнити образ «Красуні» зеленню і подавати до столу в гарячому вигляді.

Можна придумати безліч варіації цієї запіканки. Якщо у Вас є рибне філе, його також можна додати в запіканку і тоді вийде вишукана легка страва з вираженим рибним смаком. У холодильнику є шампіньйони – також чудовий варіант, щоб зробити смак страви ще більш досконалим. І взагалі, додайте будь-які інші овочі (перець, спаржева квасоля, баклажан) і вийде – прекрасна запіканка. Не бійтеся фантазувати.