Суботній рецепт: маффіни з кабачків

Кабачок, надзвичайно корисний дар природи. Він прекрасно підходить не тільки для консервації на зиму, всіляких м’ясних і овочевих страв, а навіть для десертів . Якщо ви ще не пробували смачні маффіни з кабачків – саме час!


Інгредієнти:
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Сир твердий – 50-70 гр.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Манна крупа – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Кріп – за смаком та бажанням.
  • Сіль, перець.

Приготування:

Вимити кабачок і натерти на грубій тертці. Сир натерти на грубій тертці і змішати з кабачком. Додати яйця, перемішати. Змішуємо борошно з розпушувачем та манною крупою, додаємо до кабачкової маси, добре перемішуємо.

Вливаємо молоко, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо. Тісто для маффінів з кабачком має вийти за консистенцією як густа сметана. Якщо тісто дуже рідке, додайте трохи борошна, а якщо занадто густе – трохи молока.

Тісто викладаємо у форми для маффінів і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 °С на 20 хвилин.

Маффіни повинні стати приємного золотистого кольору. Проколюємо один дерев’яною паличкою, якщо вона суха – страва готова.