Які страви містяни вважають суто чернігівськими? Опитування

Минулого тижня ми запитували чернігівців, за що саме вони люблять наше місто. А цього разу вирішили продовжити тему й уточнити, які страви перехожі на вулицях вважають суто чернігівськими? Чи, може притаманними саме для Полісся? Які смачні місцеві страви готують чи готували у вашій родині?


Сергій, пенсіонер:

– Напевно, на Чернігівщині популярні такі ж традиційні страви, як і по всій Україні. Це борщі, різноманітні супи, зокрема, з огірками, як на Сновщині, з грибами тощо. Особисто я люблю або сало розкласти на газеті, або вареники. Взагалі, я родом з росії. Коли потрапив на Чернігівщину, вперше скуштував вареники з чорницею, і це дуже смачно. Я взагалі полюбляю традиційну українську кухню.


Світлана, студентка:

– Вдома готували звичайний борщ, а також зелений борщ, смажену картоплю, різні каші. Восени, пам’ятаю, часто їли гарбузову кашу. Я дуже люблю борщ з пампушками. Але це українські страви, а от традиційні саме для Полісся притаманні я не знаю. Хотілося би більше дізнатися, можливо, й спробувати приготувати.


Олена, поліцейська:

– Найвідоміша страва Чернігова – піца «Базис». Враховуючи вік цієї піцерії, її вже можна вважати історичною. Якщо згадати страви, які готувала бабуся, то перша асоціація – великі млинці. Коли ходили на гостини, то і печена картопля була, і деруни – загалом багато страв з картоплі.


Руслан, волонтер:

– Я не можу виділити з української традиційної кухні щось таке, що притаманно лише Чернігівщині. Адже і борщ, і бограч, і багато іншого готують у всіх регіонах. Оскільки я ріс не тут, моя бабуся готувала фаршмак, як і притаманно тій території. А взагалі дружина чудово готує, тож я всі страви полюбляю. Ще вона робить хорошу хріновуху, яку теж можна віднести до традиційних напоїв.


Чернігівська Медіа Група