Суботній рецепт: куряче філе під сирним соусом з картоплею і грибами

Пропонуємо приготувати з простих продуктів смачну, вишукану страву і ще до того ж дуже ситну. Куряче філе під сирним соусом з картоплею і грибами дуже ніжна, ароматна страва. Прикрасити страву можна улюбленою зеленню. Інгредієнти дуже прості. Готувати теж легко та швидко.

Інгредієнти
  • куряче філе – 250 – 300 г.
  • мускатний горіх мелений – 0,25 ч.л.
  • сіль – до смаку.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики.
  • олія – 2 ст.л.
  • цибуля зелена – до смаку.
  • картопля велика – 4 шт.
  • гриби печериці – 100 г.
  • вершкове масло – 2 ст.л.

Для сирного соусу:

  • молоко – 100 мл.
  • сир твердий тертий – 0,5 скл.
  • борошно – 1 ст.л.
  • сіль, перець – до смаку.
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • зелень кропу – до смаку.

Духовку розігріваємо до 220 ° C.

Картоплю промиваємо та очищуємо, розрізаємо вздовж на частинки, складаємо в миску і поливаємо 1 ст.л. ложкою олії. Солимо, перчимо до смаку, добре перемішуємо. Викладаємо шматки картоплі на змащене олією деко і ставимо на нижній рівень духовки. Запікаємо до готовності приблизно 40 хвилин.

Зелену цибулю промиваємо та дрібно нарізуємо. Зубчики часнику очищуємо та дрібно нарізуємо. У каструлі або сковороді розтоплюємо 2 ст.л. вершкового масла, додаємо зелену цибулю, часник, перець.

Куряче філе добре промиваємо та просушуємо, розрізуємо уздовж на дві частини і кладемо у форму для запікання. Куряче філе солимо і поливаємо зверху розтопленим вершковим маслом з цибулею. Ставимо у форму на середній рівень духовки і запікаємо 25-30 хвилин.

Печериці нарізуємо тонкими скибочками, цибулю кільцями. Обсмажуємо на олії до готовності. У кінці солимо та додаємо дрібку мускатного горіха.

Поки смажаться гриби, готуємо сирний соус. Розтоплюємо у каструлі 1 ст.л. вершкового масла, додаємо 1 ст.л. борошна, обсмажуємо до золотистого кольору. Поступово вливаємо молоко і, помішуючи, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, додаємо кріп, сіль, перець і тертий сир. Перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

Курячі грудки поливаємо теплим сирним соусом і подаємо з часточками запеченої картоплі і з обсмаженими грибами.

Смачного!