Ідея приготування картопляної піци беззаперечно сподобається кожному, адже немає жодної замороки з приготуванням тіста, розповідає smakotainfo.
Основою для приготування картопляної піци буде, як Ви вже здогадалися, саме картопля.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 штуки.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
- Помідори – 2 штуки.
- Цибуля – 1 штука.
- Кабачок – 1 штука.
- Шампіньйони – 300 г.
- Фарш – 300 г (курка, шинка, ковбаса).
- Сіль, приправи, червоний, чорний перець на смак.
- Молоко – 250 мл.
- Яйця – 3-4 шт.
- Сир – 150 г.
- Масло (для форми).
Рецепт приготування картопляної піци
Приготування картопляної піци розпочнемо з чищення картоплі. Тепер наріжемо її тонкими кружечками по 2-3 мм., ніби на чіпси.
Займемося овочами. Кабачок, помідори і зелену цибулю помийте холодною водою. Помідори і кабачок поріжте кружечками, цибулю подрібніть. Шампіньйони почистіть та теж наріжте смужками.
Тепер приготуйте м’ясні продукти для картопляної піци. У нашому випадку фарш, але Ви можете використати те, що є у Вас наразі. Фарш посоліть, поперчіть та додайте дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Розпочнемо формування картопляної піци. Нагрійте духовку до 200 градусів.Форму змажте маслом. Викладіть шар картоплі та трішки посоліть, потім фарш, тепер овочі (кабачок, помідори, зелену цибулю) та гриби. Якщо продукти залишилися, то повторіть процедуру розкладання шарів ще раз.
Остання дія у приготуванні картопляної піци – приготування заливки. Збийте яйця, додайте молоко і натертий сир. Трохи посоліть і поперчіть на смак.
Залийте яєчно-молочно-сирною сумішшю нашу картопляну піцу та випікайте приблизно одну годину. За 10-15 хвилин до готовності прикрийте форму пергаментом або фольгою. Готово.
Смачного.