Суботній рецепт: куряче філе, запечене з цвітною капустою в духовці

Куряче м’ясо просочене соєвим соусом стає надзвичайно ніжним та м’яким, а овочі тушковані в духовці стають справжнім делікатесом та чудовою низькокалорійною стравою на будь-який прийом їжі.

Читайте простенький рецепт приготування курячого філе з цвітною капустою та не переймайтеся зайвими кілограмами, розповідає smakotainfo.com.

Куряче філе з цвітною капустою в духовці – інгредієнти
  • Куряче філе – 3 шт;
  • Цвітна капуста – 1 шт;
  • Морква – 2 шт;
  • Цибуля – 1 шт (не велика);
  • Соєвий соус ~ 100 мл;
  • Олія (оливкова або нерафінована) — 5 ст. л.;
  • Приправа хмелі-сунелі, або інші сушені трави 1 ст. л.;
  • Приправа карі – 1 ч. л.;
Куряче філе з цвітною капустою в духовці – рецепт приготування

Спершу маринуємо м’ясо. Промиваємо куряче філе, нарізуємо великими шматками. Додаємо соєвий соус, приправи та гарно перемішуємо.

Цибулю дрібно нарізуємо кубиками та додаємо до курки, перемішуємо. Нехай куряче філе маринується 10-15 хвилин, а ми підготуємо овочі.

Чистимо моркву, нарізуємо смужками по 5-7 см довжиною та шириною до 1 см.

Цвітну капусту промиваємо та розділяємо на менші суцвіття.

Овочі додаємо до філе, поливаємо соєвим соусом та олією (можна залишити ще на пару хвилин, щоб і овочі набрали маринаду)

Усе переставляємо у скляну форму для випікання в духовці, накриваємо кришкою якщо є, як немає – можна використати фольгу.

Запікаємо 60-75 хвилин. Подавати на стіл страву можна теплою або й холодною.

В якості гарніру найкраще підійде смачне картопляне пюре або відварений рис чи кус-кус.

Смачного!