Куряче м’ясо просочене соєвим соусом стає надзвичайно ніжним та м’яким, а овочі тушковані в духовці стають справжнім делікатесом та чудовою низькокалорійною стравою на будь-який прийом їжі.
Читайте простенький рецепт приготування курячого філе з цвітною капустою та не переймайтеся зайвими кілограмами, розповідає smakotainfo.com.
Куряче філе з цвітною капустою в духовці – інгредієнти- Куряче філе – 3 шт;
- Цвітна капуста – 1 шт;
- Морква – 2 шт;
- Цибуля – 1 шт (не велика);
- Соєвий соус ~ 100 мл;
- Олія (оливкова або нерафінована) — 5 ст. л.;
- Приправа хмелі-сунелі, або інші сушені трави 1 ст. л.;
- Приправа карі – 1 ч. л.;
Спершу маринуємо м’ясо. Промиваємо куряче філе, нарізуємо великими шматками. Додаємо соєвий соус, приправи та гарно перемішуємо.
Цибулю дрібно нарізуємо кубиками та додаємо до курки, перемішуємо. Нехай куряче філе маринується 10-15 хвилин, а ми підготуємо овочі.
Чистимо моркву, нарізуємо смужками по 5-7 см довжиною та шириною до 1 см.
Цвітну капусту промиваємо та розділяємо на менші суцвіття.
Овочі додаємо до філе, поливаємо соєвим соусом та олією (можна залишити ще на пару хвилин, щоб і овочі набрали маринаду)
Усе переставляємо у скляну форму для випікання в духовці, накриваємо кришкою якщо є, як немає – можна використати фольгу.
Запікаємо 60-75 хвилин. Подавати на стіл страву можна теплою або й холодною.
В якості гарніру найкраще підійде смачне картопляне пюре або відварений рис чи кус-кус.
Смачного!