Цей сирник виділяється особливим, ніжним маковим смаком. Ну а хто в Україні не любить маку, тим більше з сиром? Це так смачно, що на одному шматочку не вдасться зупинитись.
Інгредієнти:Пісочна основа:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 90 г цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1-2 ст.л. сметани
Сирна маса:
- 2 кг кисломолочного сиру
- 10 яєць (окремо жовтки і білки)
- 200 г вершкового масла
- 100 г манної крупи
- 350-400 г цукру
- пакетик ванільного цукру
- 70 г крохмалю
- цедра і сік лимона (половинки)
- 250 г сухого маку (запарити)
Насамперед приймаємось за приготування пісочної основи. Для цього потрібно просіяти муку і додати 100 гр охолодженого вершкового масла, попередньо натертого на великій фракції терки.
Додаємо розпушувач та 90 гр цукрового піску. Вбиваємо яйце і доповнюємо сметаною. Вона має бути жирною. Також висипаємо какао та замішуємо тісто.
Беремо форму для запікання розміром 24х32 та застилаємо її пергаментним папером. Укладаємо тісто і рівномірно розрівнюємо його. Поміщаємо у холодильник.
Тепер приймаємось за приготування сирної маси. В окрему ємність відправляємо сир і розминаємо вилкою. Додаємо 400 гр цукрового піску, 70 гр кукурудзяного крохмалю та манну крупу. Після чого висипаємо ванільний цукор і додаємо 10 жовтків.
Потім розтоплюємо 100 г вершкового масла і відправляємо до інших інгредієнтів. Додаємо лимонну цедру та збиваємо все.
Тепер в іншу ємність відправляємо 10 білків та сіль. Використовуючи міксер, збиваємо все до пишноти. Перекладаємо до сирної маси та акуратно перемішуємо.
Після чого ділимо масу на дві однакові частини. Потім потрібно підготувати мак (перетерти його і запарити: додати трішки води і проварити 10хв зі 3 ст.л. цукру) і відправити його в одну частину. Можна як аналог взяти просто макову масу – готову. Перемішуємо все та укладаємо рівним шаром поверх пісочної основи.
Після чого накриваємо другою частиною сирної маси та розрівнюємо. Поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 60 хвилин. Після потрібного часу залишаємо заготовку остигати.
Вкінці поливаємо сирник шоколадною глазур’ю і ставлю в холодильник на кілька годин.
Ось такий красивий і непристойно смачний сирник у нас получився. Це дуже смачно, особливо макова частина.