Мета «Кулінарних батлів» — привернути увагу школярів до професійної освіти, познайомити з кулінарними професіями, а також — розповісти про можливості профтехів. Конкурс реалізується Громадською організацією Cult Food за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО «DOCCU» та PHZH за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.
Конкурс відбувся у Чернігівському центрі професійно-технічної освіти. У змаганнях взяли участь 48 школярів із міста та області. Аби долучитися до проєкту, підлітки готували свої улюблені страви та публікували в соціальних мережах під хештегом #кулінарнийбатл. Ініціатори проєкту відібрали найкращих претендентів для участі в офлайн конкурсі.
Впродовж двох днів команди школярів під менторством студентів коледжу брали участь у тематичних майстер-класах за професіями «Кухар», «Кондитер», «Офіціант» та «Бармен». Крім того, організатори підготували для учасників чотири тематичні завдання, в межах яких вони:
- готували та декорувати десерти
- готували канапки та брускети за власним рецептом
- створювали рецепт овочево-фруктового смузі
- сервірували фуршетний стіл.