Цей смаколик має повне право стати гламурною родзинкою святкового новорічного столу. Волога м’якіть гармонійно поєднується із соковитими грушами. А груші, зварені у червоному вині із додаванням кориці, не залишать байдужими найвибагливіших гурманів. Цим рецептом ділиться Юлія Перетятько на своєму сайті.
Інгредієнти
Тісто:
- Масло (72,5%)– 100 гр.
- Цукор – 90 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Олія – 30 гр.
- Борошно – 175 гр.
- Розпушувач – 4,5 гр ( 1 ч.л.)
- Зернята мака – 20 гр. (2 ст.л.)
- Свіжі груши – 2 шт.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
Груші пашот:
- Груші – 4 шт.
- Червоне десертне вино – 350 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Палочка кориці.
Приготування
Кекс. Масло кімнатної температури та цукор кладемо у діжу комбайна із насадкою вінчик. Збиваємо масу 2 хвилини на високій швидкості.
Додаємо по одному яйця, щоразу збиваючи по 2 хвилини.
Далі додаємо олію, ванільний цукор, борошно, розпушувач, мак. Збиваємо вінчиком 1-2 хвилини на середній швидкості до однорідності.
Груші (сорт Бера) чистимо та видаляємо серцевину. Ріжемо на дрібні шматочки. Припудрюємо кукурудзяним (картопляним) крохмалем і одразу додаємо до тіста. За допомогою лопатки бережно вмішуємо груші в тісто.
Форму діаметром 14 см змащуємо маслом (7 гр). Викладаємо у форму тісто. Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 60 хвилин. Кекс у формі діаметром 20 см випікаємо 40 хв.
Стан готовності кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Із середини тіста шпажка має виходити сухою.
Груші пашот. До сотейника вливаємо десертне вино, додаємо цукор, ванільний цукор, корицю. Ставимо на вогонь та доводимо до 95-97 градусів Цельсія.
Груші чистимо від шкірки та додаємо до гарячого вина. Варимо на маленькому вогні до м’якості груш (15-20 хв). Прикрашаємо кекс.