Обирав молоко, куштував вершкове масло від господинь з Голубичів Ріпкинського району та вдома смакуватиме фірмовим грузинським соусом. Євген Клопотенко завітав на Чернігівщину, аби зібрати та дослідити рецепти нашого регіону. Розпочав гастрономічну експедицію з Ніжинського району, де ласував квашеними огірками.
Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Дитинець».
Під враження від смачної Чернігівщини шеф-кухар дістався і обласного центру. Завітав до ресторану, де поснідав у чернігівського бренд-шефа В’ячеслава Попкова. В свою чергу В’ячеслав повів ресторатора на Центральний ринок, аби той поласував місцевою продукцією.
Людмила Василівна торгує молочкою близько 30 років. Має свій унікальний рецепт вершкового масла, який і вподобав шеф.
Складаємо масло та молоко до важкуватої торби, в яку вмістилася купа чернігівської гастрономії. Тож фото на згадку з Людмилою Василівною і переходимо до грузинських сирів та соусів. Пані Тамару знає багато відвідувачів Центрального ринку.
ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Грузинські сири у центрі Чернігова: як родина з Сакартвело береже національні традиції
Обов’язкове селфі, чи не з кожним охочим, мати фото з шефом і все, Євгена з повною торбою в клітинку відпускають з ринку далі, пізнавати гастрономічну Чернігівщину.
Раніше ми повідомляли, що 9 січня у Спасо-Преображенському соборі ХІ ст. відомий шеф-кухар Євген Клопотенко зробив для себе несподіване відкриття. На південному фасаді пам’ятки він помітив графіті ХIV ст., у якому згадується страва – «білі пироги».
Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!