На 10-20% може зрости вартість хліба до кінця березня 2025 року. Про це розповів перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко. За його словами, ситуація в цій галузі зараз складна: хлібопекарі отримали значні збитки через зростання вартості сировини та енергоносіїв.
Про це йдеться у сюжеті «Суспільне Чернігів».
Директорка Чернігівського хлібокомбінату №2 Ольга Заїка зазначила, що їхня продукція у першому півріччі може здорожчати у середньому на дві гривні.
Продавчиня хліба на одному з ринків Чернігова Наталія Цегельник говорить:
Наталія каже: востаннє цінники у них змінювалися у грудні 2024-го. В середньому продукція подорожчала на гривню.
Покупчиня Світлана Лось зазначає:
У торговельній точці неподалік пропонують і свіжий хліб, і вироби з уцінкою.
Тут продавчиня, теж Наталія, розповідає:
Покупчиня Віра Боженок говорить:
Перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко розповів, що у собівартість хліба закладаються витрати на сировину, пакувальні матеріали, логістику, заробітні плати тощо. За його словами, ситуація в цій галузі зараз складна, адже в грудні та на початку січня хлібопекарі отримали значні збитки через зростання цін на сировину та енергоносії.
Про те, що для стабільного виробництва хліба потрібно буде підвищувати його ціну, говорить і директорка Чернігівського хлібокомбінату №2 Ольга Заїка.
За минулий рік сільгоспвиробники зібрали 979 тисяч тонн зерна пшениці та 31 тисячу тонн жита, розповідає директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний.