Суботній рецепт: печиво "Каштани"

Печиво "Каштани" – це чудова альтернатива "Горішкам", добре знайомим усім з дитинства. Це нове бачення десерту, для приготування якого потрібно мати ту саму форму, що й для "Горішків".

Як приготувати печиво "Каштани", в Instagram розповіла фудблогерка з ніком tallykoroleva. У результаті ви отримаєте надзвичайно смачний десерт, що своїм зовнішнім виглядом прикрасить будь-яке чаювання, пише OBOZ.ua.

Оригінальне печиво ''Каштани'': прикрасить будь-яке чаювання

Інгредієнти для тіста

  • Вершкове масло кімнатної температури – 170 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Сіль – дрібка;
  • Сметана – 150 г;
  • Сода – ½ ч. л.;
  • Борошно – 550-600 г;
  • Ванільний цукор.

Інгредієнти для начинки

  • Крем-сир;
  • Вершкове масло;
  • Згущене молоко.

Інгредієнти для глазурі

  • Шоколад – 100 г;
  • Олія – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування

1. Готуємо тісто. У чашу міксера покласти вершкове масло кімнатної температури. Збити його в піну.

2. Додати цукор, а потім яйця.

Оригінальне печиво ''Каштани'': прикрасить будь-яке чаювання

3. Продовжуючи збивати, додаємо сметану, ваніль.

4. Борошно просіяти разом із содою та додати до маси в міксер. Замісити тісто.

5. Готуємо начинку. Поєднуємо та змішуємо до однорідності всі інгредієнти у пропорції 1:1:1.

Оригінальне печиво ''Каштани'': прикрасить будь-яке чаювання

6. Готуємо глазур. Шоколад розтоплюємо на водяній бані та змішуємо з олією.

7. Випікаємо "Каштани" у формі для "Горішків", всередину кожної половинки викладаємо начинку.

Оригінальне печиво ''Каштани'': прикрасить будь-яке чаювання

8. Занурюємо печиво у глазур і присипаємо крихтою від вафельних коржів.

Смачного!