Пісні чебуреки з грибами - це ситна та смачна страва, з якою ви не залишитеся голодними у Великий піст.
Інгредієнти:
- Вода - 130 мл.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Соняшникова олія - 4 ст. ложки.
- Борошно - 250 г.
- Печериці - 300 г.
- Лук - 1 шт.
- Сіль, перець за смаком.
Борошно просійте гіркою на стіл. Додайте сіль і олію. Потім закип'ятіть воду й акуратно (щоб не обпектися) вмішайте окріп у борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а потім руками. Скатайте у велику кулю і залиште настоятися на 30 хвилин.
Гриби та цибулю дрібно наріжте й обсмажте на сковороді з олією до готовності. Розділіть тісто на 10 однакових частин і кожну розкачайте в тонке коло. На половину кола викладіть грибну начинку, складіть чебуреки навпіл і защипніть краї. Обсмажуйте вироби 1-2 хвилини з кожного боку на пательні з олією, або запікайте 10 хвилин за 180° у духовці.