На базі Чернігівського центру професійно-технічної освіти створено новий профорієнтаційний кулінарний хаб. Це стало можливим завдяки фінансуванню Швейцарсько-українського проєкту DECIDE (4,6 млн грн), а також частково власних коштів закладу (близько 200 тис грн).
Про це повідомляє Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.
У межах проєкту було проведено капітальний ремонт приміщення, модернізовано кухню-лабораторію та оновлено обладнання, що дозволить оптимізувати процес приготування страв та вплине на покращення їх якості.
Кулінарний хаб має багатофункціональне призначення:
- на сучасному обладнанні навчатимуться готувати учні профтеху;
- тут відбуватимуться профорієнтаційні майстер-класи для школярів;
- викладачі закладу освіти підвищуватимуть кваліфікацію;
- зможуть проходити стажування представники ресторанної сфери міста.
Також надане презентаційне обладнання та комфортні меблі для тренінгової зони, що дозволить проводити освітні заходи, лекції та демонстрації в зручному форматі. Весь комплекс обладнання сприятиме розвитку практичних навичок, популяризації здорового харчування та формуванню сучасної культури приготування їжі.