
21:11, 11 квітня 2021 р.
Продукти, які можуть запобігти раку. Вчені визначили список

Фахівці медичного науково-дослідного інституту імені Френсіса Кріка (Лондон) виявили у яких продуктах містяться речовини, що можуть запобігти розвитку ракових клітин у товстій кишці.
Вчені в’явили, що в капусті і капусті-броколі є хімічні речовини, які можуть допомогти зберегти здоровий стан шлунково-кишкового тракту.
Поки що експерименти проводили на організмі мишей. Гризуни, чия дієта була збагачена індол-3-карбінол (виробляється при вживанні в їжу рослин роду Brassica), були захищені від запалення кишечника і раку товстої кишки.
Виявилося, що ця сполука активізує білок, званий арильним вуглеводневим рецептором. Як відзначають вчені, дефіцит цього білка призводить до раку, оскільки без нього не формуються клітини, відповідальні за засвоєння поживних речовин і вироблення захисного секрету.
При переході на дієту, збагачену капустою, робота приходить в норму і ризик виникнення онкології істотно знижується.
Відкриття фахівців, за їхніми висновками, говорить про користь дієти, багатої на клітковину, і підтверджують зв'язок між раком товстої кишки і неправильним харчуванням.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:55
Вчора
ТОП новини
Оголошення
15:33, 15 квітня
15:33, 15 квітня
09:50, 7 квітня
00:00, 14 квітня
live comments feed...