
09:25, 13 січня 2024 р.
Гострий мексиканський суп з квасолею

Мексиканський суп – чудова можливість включити у свій раціон більше бобових. До такого супу ви можете додати різні види квасолі чи нут. Смакуватиме добре, тому сміливо експериментуйте! Але пам’ятайте, що бобові варто попередньо замочити. А ще суп вийде більш поживним, якщо його зварити на м’ясному бульйоні.
Інгредієнти:
- 200 г червоної квасолі
- 20 мл оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1 червона цибуля
- 1/2 перцю чилі
- 300 г томатів пелаті (або свіжих томатів)
- 2 дрібки кмину
- 1 зелений солодкий перець
- 200 г кукурудзи (заморожених зерен)
- 1 пучок кінзи
- сік 1 лайма
- сіль до смаку
Приготування:
Помістіть 200 г квасолі у глибоку миску, залийте водою та залишіть на ніч замочуватися. Зранку воду злийте і промийте квасолю.
Очистіть цибулину та 2 зубчики часнику. Половину перцю чилі розріжте, видаліть насіння. Далі все подрібніть.
У каструлю з товстим дном налийте 20 мл оливкової олії та обсмажте протягом 5 хвилин цибулю, часник і перець чилі, постійно перемішуючи.
Додайте у каструлю 1 літр води, 300 г попередньо подрібнених томатів, замочену квасолю, 2 дрібки кмину, доведіть суміш до кипіння та варіть на маленькому вогні 30 хвилин.
Додайте 200 г кукурудзи, порізаний кубиками зелений солодкий перець, сіль до смаку і варіть ще протягом 5-7 хвилин.
Коли суп буде готовий, всипте у каструлю подрібнену зелень кінзи та влийте сік з одного лайму.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:00
Вчора
Оголошення
18:59, 18 квітня
17:53, 13 квітня
16
22:00, 12 квітня
80
21:41, 24 квітня
live comments feed...