• Головна
  • Філе індички, фаршироване апельсинами
09:08, 27 січня 2024 р.

Філе індички, фаршироване апельсинами

Філе індички, фаршироване апельсинами

Фаршироване апельсинами філе індички можна готувати, як для сімейної вечері, так і до святкового столу. Страва виходить ароматною та соковитою, завдяки цитрусам. Хорошим доповненням є соус, котрий придає м’ясу пікантності. На гарнір можна подати запечені овочі або страви з картоплі.

Інгредієнти:

  • філе індички – 4 шт.
  • апельсин – 1 шт.
  • олія – для обсмажування.
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку.

Для соусу:

  • апельсин – 0,5 шт.
  • вода – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • вино червоне – 70 мл.


Приготування:

Філе індички добре промиваємо, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Натираємо сіллю і перцем. Апельсин промиваємо, розрізуємо кружальцями завтовшки 1 см. Очищуємо від шкірки і видаляємо кісточки. Нарізаний апельсин викладаємо у центр кожної грудки ( по 1 шт.). Загортаємо "конвертиком".

Якщо апельсин залишився, нарізуємо кубиками. Викладаємо у ємкість, додаємо цукор, воду і вино. Варимо на середньому вогні, поки соус не загусне.

У сковороді розігріваємо олію. Кладемо грудки "швом" вниз, обсмажуємо протягом 4 хв. Перевертаємо і обсмажуємо ще 4 хв. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 2-3 хв. до готовності.

До столу подаємо готове філе індички, фаршироване апельсинами, поливши соусом, а можна соус подати окремо в соуснику.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #філе #індичка #апельсин #страва
Оголошення
live comments feed...