
09:03, 13 квітня 2024 р.
Суботній рецепт: дуже пишний бісквіт на білках

Бісквіт на білках (без жовтків) – не є традиційним рецептом бісквіту, адже при приготуванні ми додаватимемо вершкове масло. Саме завдяки маслу бісквіт на білках і є пухким та в міру вологим. Це чудова основа для будь якого крему. Спробуйте цей рецепт – і надалі цей бісквіт буде для вас одним із улюблених. Такий бісквіт добре ділиться на 3-4 тонких коржі.
Інгредієнти:
- Білки – 8 штук (близько 300 г).
- Масло – 80 г.
- Цукор – 120 г.
- Борошно – 150 г.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – щіпка.
Усі інгредієнти для приготування бісквіту на білках мають бути кімнатної температури. Масло розтоплюємо, залишаємо до охолодження.
До білків додаємо щіпку солі, збиваємо до стійкої піни (не більше 3 хвилин). По ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо на найбільшій швидкості міксера.
Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо. Додаємо половину борошна та половину розтопленого масла, акуратно вимішуємо тісто лопаткою. Додаємо решту борошна та масла, ще раз акуратно, але ретельно вимішуємо.
Білкова маса трохи зменшиться у розмірі, але все одно залишиться пухкою. Масу вимішуємо лише до поєднання інгредієнтів, довго мішати не потрібно.
Дно форми (d=20 см) застеляємо пергаментом (боки нічим не застеляємо та не змащуємо). Акуратно викладаємо тісто у форму, вирівнюємо.
Ставимо форму з бісквітним тістом на середню полицю, розігрітої до 180 градусів, духовки. Випікаємо близько 50 хвилин, до «сухого сірника». Залишаємо готовий бісквіт на 10 хвилин виключеній духовці (закриті дверцята).
Виймаємо бісквіт на білках з духовки, акуратно проводимо ножем по краях бісквіту, допомагаємо йому відокремитись від форми, знімаємо роз’ємне кільце. Охолоджуємо на решітці.
Добре охолоджений бісквіт на білках можна розрізати на 3 або 4 коржі та змастити улюбленим кремом, прикрасити фруктами, або чимось іншим.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
08:31, 14 березня
44
12:45, 14 березня
10
17:40, Сьогодні
119
08:31, 14 березня
70
live comments feed...