09:01, 14 вересня

Суботній рецепт: медівник

Суботній рецепт: медівник

Пропонуємо приготувати дуже смачний та ароматний пляцок – медівник. Для багатьох із нас медівник є смаком дитинства, такий пляцок багатьом готували матусі. Сьогодні ми пропонуємо простий у приготуванні рецепт медівника, який обов’язково вдасться навіть починаючій господині.

Пляцок має просочуватися не менше 8 годин у холодному місці, тому найзручніше готувати його звечора, а вже вранці дегустувати його з чаєм.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Мед – 1 ст.л:
  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Масло – 125 г;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Сода (гашена оцтом або лимонним соком) – 0,5 ч.л;
  • Сметана (для просочення) – 400 г;
    Склянка = 200 г.

Масло розминаємо з цукром (1 склянка), додаємо мед та яйця, добре перемішуємо до однорідної кремоподібної маси. В масляно-яєчну суміш поступово додаємо просіяне борошно. Соду гасимо кислотою (оцтом або лимонним соком), додаємо до тіста. Добре вимішуємо.

Застеляємо форму пергаментом або добре змащуємо її маслом. Рівномірно розподіляємо тісто по формі і ставимо в розігріту духовку до 220 градусів на 20 хвилин. Через 10 хвилин від початку випікання накриваємо форму фольгою.

Поки печеться корж, робимо пропитку. Змішуємо сметану та решту цукру. Має вийти рідкий крем, інакше він не просочить коржі.

Дістаємо корж з духовки, виймаємо з форми. Обрізаємо краї, вони нам ще знадобляться для обсипання.

Тепер обережно, довгим ножем розрізаємо коржі навпіл. Кладемо половинку коржа на піднос і починайте наносити рідкий крем.

Зверху кладемо другу половину коржа (запеченою стороною вниз, щоб крему було легше просочуватися) і повторіть процедуру.

Сметанна пропитка досить рідка, вона буде стікати з коржа. Це нормально. Ножем або чайною ложкою повертаємо крем назад на корж. Хвилин чере 5 крем почне просочувати коржу і перестане витікати. Тоді його можна ставити в холодильник на ніч.

Тепер приготуємо обсипку. Обрізки коржів подрібнюємо до крихти. Наступного дня дістаємо торт з холодильника і широким довгим ножем рухами від низу до верху акуратно наносимо обсипку на верхню сторону торта, потім на бічні краї.

Медівник готовий. Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Медівник #медовик #рецепт #випічка #мед #інгредієнти
Спецтема
Прості рецепти приготування їжі на кожен день. Сезонні страви, до святкового столу, десерти, оригінальні рецепти. Страви, які ви зможете приготувати своїми руками у себе вдома, з тих продуктів, що продаються в магазині чи на ринку.
Оголошення
live comments feed...