• Головна
  • Шеф-кухар Євген Клопотенко досліджує гастрономічну спадщину Чернігівщини
08:54, Сьогодні

Шеф-кухар Євген Клопотенко досліджує гастрономічну спадщину Чернігівщини

Відомий український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст і телеведучий Євген Клопотенко 8 січня розпочав дводенну гастрономічну експедицію Чернігівщиною.

Мета подорожі – дослідити унікальні страви регіону, які є частиною нематеріальної культурної спадщини, та популяризувати автентичні українські рецепти. Про це повідомляє Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

Шеф-кухар Євген Клопотенко досліджує гастрономічну спадщину Чернігівщини, фото-1
Шеф-кухар Євген Клопотенко досліджує гастрономічну спадщину Чернігівщини, фото-2

Експедиція стартувала в місті Ніжин, де Євген Клопотенко познайомився з місцевими кулінарними перлинами. Місцевий краєзнавець та завідувач відділу «Музей історії Ніжина» Сергій Зозуля презентував «Россільник зі свинячими нирками», а також унікальний ніжинський делікатес – ікру з огірків.

Спільно з господинями села Сиволож Плисківської громади ресторатор Євген Клопотенко готував особливу страву – кашу «Бабка» за відродженим старовинним рецептом, а також дізнався кілька кулінарних лайфхаків, від місцевих жительок. Страва «Каша «Бабка» включена до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини.

Шеф-кухар Євген Клопотенко досліджує гастрономічну спадщину Чернігівщини, фото-3

Корюківська громада вчила шеф-кухаря готувати самобутню страву Корюківського краю «Сировадну», а також презентувала місцеву страву – «Корюківські огірки смажені».

Другий день експедиції буде не менш насиченим. У планах - відвідування відомих ресторацій міста Чернігова, крафтової виноробні «VINOMAN», а також приготування унікальної страви «Пісний холодець з бобу» разом з господинями Куликівської громади.

Кулінарна спадщина є важливим елементом нематеріальної культурної спадщини України. Збереження, відродження та популяризація традиційних рецептів та складників національної кухні мають особливе значення, адже страви, які готували ще наші бабусі, несуть у собі певні архетипи традиційного укладу життя, побуту та господарювання, які були визначальними чинниками формування світоглядних основ української культури та ідентичності. Вони об’єднують цілі покоління та передають знання через рецепти та кулінарні техніки. Саме через них ми можемо краще зрозуміти наші корені, зберегти унікальність традицій та створити міцний фундамент для подальшого розвитку, гармонійно поєднуючи минуле з майбутнім.


Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євген Клопотенко #шеф-кухар #Ніжин #гастрономічна експедиція #кулінарія #Чернігівщина
Оголошення
live comments feed...