• Головна
  • Бобровицький капусняк: традиційна страва Чернігівщини стала частиною культурної спадщини
18:01, 31 січня

Бобровицький капусняк: традиційна страва Чернігівщини стала частиною культурної спадщини

«Капусняк», який готують у селах Щаснівка та Макарівка Бобровицької територіальної громади, включили до Обласного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, згідно з офіційним висновком Експертної ради при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОВА.

Про це повідомляє газета «Чернігівщина».

Бобровицький капусняк: традиційна страва Чернігівщини стала частиною культурної спадщини, фото-1

Капусняк – традиційна страва української кухні, що готується на основі квашеної капусти. Інгредієнти можуть варіюватися залежно від регіону. Він може бути вегетаріанським, м’ясним або рибним. Страва має особливий кислуватий смак, характерний для квашеної капусти.

На Бобровиччині ця страва має унікальні рецептурні відмінності: пропорції інгредієнтів, спосіб їх термічної обробки, види локальних спецій та додаткових компонентів, що передаються з покоління в покоління. Капусняк готують на особливі події: весілля, свята урожаю, громадські гуляння. Його рецепт охоплює традиції, що формувалися десятиліттями, і тісно пов’язані з культурним життям громади.

Марія Пучинець, газета «Чернігівщина»


Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#капусняк #Бобровицька громада #культурна спадщина #Чернігівщина
Оголошення
live comments feed...